איך לטגן בחנוכה בלי שהריח יישאר - המדריך לבית רענן גם אחרי הסופגניות כיצד ליהנות מהמאכלים המסורתיים של חנוכה בלי שהריח יישאר בבית- טיפים יעילים לאוורור, ניקוי וסינון אחרי טיגון סופגניות ולביבות
צהרים טובים,
איך לטגן בחנוכה בלי שהריח יישאר - המדריך לבית רענן גם
אחרי הסופגניות
כיצד
ליהנות מהמאכלים המסורתיים של חנוכה בלי שהריח יישאר בבית- טיפים יעילים לאוורור,
ניקוי וסינון אחרי טיגון סופגניות ולביבות
בכל שנה, לקראת חג החנוכה, ניחוחות
הסופגניות והלביבות מתחילים למלא את הבית וליצור אווירה חגיגית ומשמחת. אבל לצד
הטעם המתוק והאהוב, הטיגון מביא איתו גם ריחות שמן חזקים שנוטים להישאר שעות ואף
ימים. כדי שתוכלו ליהנות ממטעמי החג בלי להתמודד עם ריח מתמשך במטבח, ריכזנו
עבורכם סדרת טיפים יעילים ופשוטים ליישום, שיעזרו לכם לשמור על בית נקי, רענן
ומאוורר גם בעונת הטיגונים של חנוכה.
נס האוויר הנקי: שימוש במסנן אוויר איכותי
מכשירי סינון אוויר המצוידים במסנני HEPA הם
פתרון מצוין להתמודדות עם ריחות טיגון. הם קולטים חלקיקים זעירים של שמן, עשן
וריחות , חלקיקים שלא תמיד נראים לעין אך בהחלט מורגשים, ומחזירים לחלל אוויר נקי ורענן. אם אתם נוהגים
לטגן בבית לעיתים קרובות, במיוחד בחנוכה, מכשיר כזה יכול לשמור על סביבה נקייה
ובריאה לאורך זמן. מסנני האוויר של dyson לדוגמא, מסלקים חלקיקים עד לגודל של 0.1 מיקרון, ולאחר מכן
מייצרים סירקולציה של אוויר מסונן לחלל החדר. מומלץ להפעיל את המסנן אוויר כבר בתחילת הטיגון ולהשאירו פעיל גם לאחר
הסיום, כדי לאסוף את שאריות הריח שנותרו באוויר.
פתיחת
חלונות בזמן ואחרי הטיגון
כאשר פותחים חלונות בשני כיוונים
שונים, מתקבלת תנועת אוויר ששוטפת את החלל ומסלקת ריחות באופן יעיל יותר מכל
מאוורר. בחנוכה, כשהבית מחומם, מרגישים פחות צורך לפתוח חלונות. כדאי לעשות זאת
דווקא בזמן הטיגון, אפילו לכמה דקות. האוויר הקר והרענן מחליף את האוויר העמוס
בריחות שמן ותורם לתחושת ניקיון מיידית. גם פתיחה חלקית של החלונות תסייע משמעותית.
סודה לשתייה: סופחת ריחות טבעית
סודה
לשתייה היא אחד מחומרי הספיחה היעילים והנגישים ביותר. בזמן הטיגון, אדי השמן
וריחות הבישול מתפזרים באוויר ומתחילים "להתיישב" על משטחים ורהיטים.
קערית קטנה עם סודה לשתייה סופחת את הריחות כבר בזמן שהם נוצרים ומפחיתה את העומס
בחלל. אפשר לפזר כמה קעריות במטבח, או אפילו להניח אחת ליד הכיריים. לאחר הטיגון,
הסודה תמשיך לעבוד ותקל את פעולת הניקוי של האוויר.
שימוש בכלים וסירים מבריקים למניעת ריחות
כלים
וסירים מנירוסטה או זכוכית קולטים פחות ריחות משמן מאשר כלים עם ציפוי ישן או
פלסטיק. שימוש בסירים נקיים ומבריקים, יחד עם מכסים סגורים בזמן הטיגון, עוזר
לצמצם את פיזור הריחות בבית ומקל על הניקוי לאחר מכן. בנוסף, פתיחת המכסה בזהירות
בזמן ערבוב מאפשר
שליטה טובה יותר על אדי השמן.
ארומה חורפית: הרתחת מים עם תוספות ריחניות
הרתחה
של מים עם תבלינים ריחניים לא רק מסתירה ריחות לא נעימים אלא היא גם מאזנת אותם.
האדים החמים עם ריחות קינמון, ציפורן, לימון או תפוז מחליפים את ריח השמן ויוצרים
אווירה חורפית ושמחה. תהליך זה גם מסייע להעלים את הריח שנשאר בשטיחים, בווילונות
ובבגדים. אפשר להשאיר את הסיר על אש נמוכה למשך 10–20 דקות והוא יאכלס את כל הבית
בניחוח עדין ונעים.
טיפול מהיר בכיריים ובשיש
טיגון
משאיר על המשטחים סביבו שכבת שמן זעירה שלא תמיד רואים, אך בהחלט מריחים. אם לא
מנקים אותה בזמן, היא ממשיכה לפלוט ריח לאורך שעות ואף ימים. לכן מומלץ לבצע ניקוי
מיידי של הכיריים, המשטח שמסביב, הידיות של התנור, דפנות הארונות הקרובות וכל מקום
שעלול לקבל נתזי שמן. שימוש במגבונים עם לימון, חומץ או חומרי ניקוי ייעודיים
ינטרל את הריח וישאיר את המטבח נקי ומבריק.

תגובות
הוסף רשומת תגובה