יקב רמת נגב מציג שלושה יינות עם טעמים עוצמתיים וסיפור ייחודי

 


בוקר טוב






יקב רמת נגב מציג שלושה יינות עם טעמים עוצמתיים וסיפור ייחודי

 

 

שלושה יינות יוצאי דופן מהמדבר: יין כתום שעבר תהליך השריה כמו של יין אדום, רוזה רענן ואלגנטי לקיץ הישראלי, ומלבק צרפתי שגדל במצפה רמון והתיישן בחביות אלון. כל אחד מהם מספר סיפור מרתק על אקלים הנגב ואמנות עשיית היין

 

 

יקב רמת נגב, בלב המדבר הישראלי, משיק שלושה יינות חדשים וייחודיים, שכל אחד מהם מבטא בדרכו את השילוב המרתק בין אקלים המדבר הקשוח לאמנות הייננות המוקפדת. שלישיית היינות כוללת יין כתום נועז, רוזה רענן ומלבק אלגנטי - יינות עשירים בסיפורים וטעמים, שיסקרנו כל חובב יין.

 

נוה מדבר כתום – יין לבן שעבר תהליך של יין אדום

יין לבן פורץ דרך, שנוצר מתהליך תסיסה והשריה של שבועיים עם קליפות הענבים – תהליך השמור בדרך כלל ליינות אדומים. טרנד זה מגיע ממזרח אירופה, שם תנאי אקלים מאתגרים אינם מאפשרי ם תמיד גידול איכותי של ענבים אדומים, ולכן משתמשים בענבים לבנים להפקת יין עם טעמים עשירים יותר.

היין מיושן במשך 6 עד 10 חודשים בחביות עץ אלון, מה שמקנה לו עושר ארומטי, טאנינים נעימים, גוף מלא ועומק מפתיע. הוא מתאפיין בטעמי תה ירוק, אשכולית אדומה, משמש ואפרסמון. ענבי פינו גרי מוסיפים חומציות וקלילות, וענבי סמיון מעניקים ארומטיות ועושר. יחד הם יוצרים יין עשיר ומורכב, המיועד להשתבח ולהתפתח עם השנים.


אקסודוס רוזה – רעננות וחומציות טבעית מושלמת לקיץ הישראלי

 אקסודוס רוזה מיוצר מענבי קברנה פרנק וסירה שנקטפו מוקדם, טרם הבשלתם המלאה, כדי לשמור על החומציות הטבעית והרעננות. תהליך הייצור דומה לתהליך של יין לבן (ללא השריית קליפות), ומטרתו להימנע מטאנינים ולהשיג רוזה רך, רענן ומאוזן.

היין תסס בחביות עץ אלון משומשות (במקום במיכלי נירוסטה), מה שהוסיף עומק ארומטי עדין ללא מתיקות מוגזמת. הוא מתאפיין בטעמים מובהקים של תות שדה, דובדבן ופטל אדום – היין האידיאלי לקיץ חם ולבילוי לצד הבריכה.

 

מלבק רמון – דרום צרפת פוגשת את הנגב במצפה רמון

 מלבק רמון הוא יין זני המורכב ב-100% מענבי מלבק שמקורם בדרום צרפת, אשר הותאמו במיוחד לתנאי הנגב במצפה רמון. תנאי האקלים באזור – שילוב של שמש חזקה עם קרירות ולחות – מאפשרים הבשלה אופטימלית של הענבים, ויוצרים יין בעל עושר טעמים יוצא דופן לצד אחוז אלכוהול נמוך יחסית.

היין מתיישן בחביות אלון חדשות עם קלייה גבוהה, המוסיפות טעמים  נעימים של טבק, שוקולד, וניל, דובדבן שחור וקסיס, לצד ארומות עשירות של קפה וסיגרים. התוצאה היא יין אלגנטי ומאוזן היטב, המשלב עוצמה עם רכות – ממש כמו "אגרוף ברזל בכפפת משי".

 

יקב רמת נגב ממשיך ליצור ולחדש מתוך אהבה וכבוד לאדמת המדבר, ומציע יינות מלאי אופי ועומק, המעניקים טעימה אותנטית מהנגב.

 

קרדיט צלם- איל קרן




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

יופי של יוזמה: מנכ"ל לוריאל ישראל, אלי שגיב ומנכ"ל ארגון לתת, ערן וינטרוב, חונכים את מיזם "ביוטי בדרכים"

חדש בישראל: המותג המקצועי לטיפוח ועיצוב השיער L'Oréal Professionnel משיק את הדור החדש של מחליק לעיצוב השיער: SteamPod 4 מחליק חדשני בטכנולוגיית אדי מים מתקדמת המונע נזקים לשיער שומר על הברק והרכות הטבעית של השיער, תוצאה חלקה פי 3 במהירות גבוהה יותר הטכנולוגיה החדשה מאפשרת התאמת טמפרטורה אישית לכל סוג שיער ואחיזה נוחה.

דרך חדשה להחליק את השיער Dyson מציגה את מחליק השיער Dyson Airstrait: מחליק שיער רטוב ויבש באמצעות אוויר בלבד! ללא שימוש בפלטות חמות וללא נזקי חום