לרגל שבוע האוכל האיטלקי: מתכון להכנת ריזוטו פטריות ביין לבן וגבינה באדיבות: השף האיטלקי, זוכה "מאסטר שף" מסימיליאנו די מתאו

 


ערב טוב






לרגל שבוע האוכל האיטלקי:

 מתכון להכנת ריזוטו פטריות ביין לבן וגבינה

באדיבות:  השף האיטלקי, זוכה "מאסטר שף" מסימיליאנו די מתאו

 

ריזוטו הוא מאכל איטלקי מסורתי עשיר, בעל מרקם קרמי,  והסוד להכנת ריזוטו טוב מתחיל בבחירת  סוגי גבינות מיוחדות ואורז נכון. 

 

לרגל שבוע האוכל האיטלקי המתקיים בימים אלו זו השנה השמינית ברציפות בישראל ובעולם, נציבות הסחר האיטלקית, יוצאת בשיתוף פעולה עם השף האיטלקי, זוכה "מאסטר שף", מסימיליאנו די מתאו שחושף את המתכון הבייתי שלו להכנת ריזוטו פטריות ביין לבן  וגבינה המתבסס על גבינות איטלקיות:

 

ריזוטו פטריות ביין לבן וגבינה:

 

מצרכים:

אורז ארבוריו או קרנרולי 300 גרם

גבעול סלרי

1 גזר חתוך לאורכו

חצי כוס יין אדום

בצל גדול חצוי בקליפתו

בצל שאלוט קצוץ

קופסת פטריות טריות חתוכות גס ( בגודל סנטימטר)

50 גרם חמאה

150 גרם פרמג'אנו רג'אנו מגוררת

אופן ההכנה:

מכינים ציר ירקות מסלרי, גזר והבצל סיר עם 3 ליטר מים

קוצצים את בצל השאלוט ומטגנים אותו עם מעט חמאה מוסיפים את האורז מערבבים במשך  5 דקות. לאחר מכן מוסיפים את היין, מערבבים, מבשלים על אש קטנה עד שהיין מתאדה, מוסיפים את הפטריות ומבשלים ביחד 2 דקות, מוסיפים מצקת מציר מהירקות  ומנמיכים. לסרוגין מוסיפים כל פעם מעט מהציר תוך כדי ערבוב עד לבישול הסופי של האורז. מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה תוך כדי ערבוב ולבסוף מוסיפים את הגבינה טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם ומגישים מיד.

 

 


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

תערוכת "עץ החיים"- תציג ב 14.4.2024- 27.4.2024 בגלריה על האגם ברעננה

תערוכה חדשה: "אביב מתעורר" "פרחי האביב הם חלומות החורף, שעליהם אנו מספרים בבוקר, בשבתנו ליד שולחן המלאכים" (ח'ליל ג'ובראן)

הגלריה החדשה לאמנות ישראלית FUN ART GALLERY משיקה תערוכה חדשה : 'הרמוניה של היקום' התערוכה תוצג לקהל הרחב עד 15 ליולי