יקבי בנימינה עם שלישיית יינות מנצחים לחג השבועות המתקרב



שבוע נפלא,

קיבלתי לבדיקתי את היינות של יקבי בנימינה האהובים לכבוד חג השבועות, חג היין והגבינות.
עבורי ונדמה לי שלהרבה מאיתנו זהו החג הכי טעים ונעים.
העונה היא אביב ונעים ומתאים לשתות יינות לבנים ורוזה.
בששי האחרון חגגנו יומולדת לשון בן הזוג של אור בננו והכי התאים להרים כוס עם היינות שקיבלתי וכעת אני יכולה להמליץ עליהם לקראת החג.
הרוזה אחד הטובים ששתינו אי פעם. ומה שכיף שמחירו שווה לכל כיס ונפש. והוא טעים ברמות על. כולנו נטרפנו עליו ממש.
השיגעון שלנו לאחרונה במשפחה זהו יין רוזה דווקא אז יצא מושלם.


רד בנימינה רוזה גרנאש
יין רוזה חצי יבש







תהליך ייצור היין:
ענבי הגרנאש נבצרו עבור ייצור יין רוזה זה בבציר מוקדם יחסית על מנת לשמר רמת חמיצות טבעית גבוהה ורמת סוכר מתונה. הענבים שהו במגע עם הקליפות מספר שעות עד למיצוי הצבע הרצוי והועברו מיד לסחיטה על מנת להפריד את הקליפות מן התירוש הורוד שהתקבל. המשך התהליך היה זהה לתהליך ייצור של יין לבן הכולל תסיסה במיכל נירוסטה בטמפרטורה נמוכה לשימור ארומות הפרי והמשיך לתהליכי ייצוב, הצללה וסינון שבסיום קיבל היין תוספת של תירוש טבעי שנשמר עוד בשלבים המוקדמים לפני התסיסה וכך נוצר הבלנד הסופי שהועבר לתהליך הבקבוק.

רשמי טעימה:
רד בנימינה גרנאש הוא רוזה חצי יבש קליל ופירותי המתאים לערבי קיץ החמימים. היין מתאפיין בגוון ורוד סמוק ובניחוחות של תותים ופריחת הדרים וטעמו מתקתק, פירותי ועדין.

המלצת הגשה:
מומלץ להגיש את היין צונן בטמפרטורה של כ-10 מעלות .כאפריטיף או לצד מנות ראשונות קלות ומרעננות כמו סלט עלים ירוקים עם גבינת עיזים ותותים טריים, סביצ'ה דג ים או סושי. יין זה נועד לשתייה בצעירותו בעודו רענן ופירותי ואינו נועד ליישון ארוך טווח.

רוזה גרנאש 2019 – מחיר 33 ¤



בנימינה רזרב גוורצטרמינר

יין לבן חצי יבש





תהליך ייצור היין:
ענבי הגוורצטרמינר נבצרו בבציר לילי בהבשלה אופטימלית לאחר שצברו חומרי ארומה עשירים והרעננות הזנית נשמרה. עם הגיעם ליקב הועברו מיד להפרדה מהשזרות ולמעיכה קלה. לאחר מכן הועבר התירוש לשיקוע במכלי נירוסטה למשך הלילה. לאחר השיקוע הועבר התירוש להתססה, לקראת סוף התסיסה מורדת הטמפרטורה לכ-0 מעלות, על מנת לעצור את התסיסה ולשמר רמה מסוימת של מתיקות טבעית, המאוזנת על ידי חמיצות רעננה שמקורה בענבים.

רשמי טעימה:
היין מתאפיין בארומה פרחונית טיפוסית של מי ורדים, אשכולית אדומה טרייה וניחוח טרופי דוגמת ליצ’י האופייניים לזן זה. היין בעל מתיקות קלה המאוזנת היטב עם חמיצות מרעננת, ולכן הוא יין מצוין ללווי מאכלים בעלי טעמים עזים וקלים דוגמת מאכלים אסייתיים. היין מפגין סיומת ארוכה ועשירה בטעמים ברורים ונקיים.
המלצת הגשה:
מומלץ להגיש את היין קר בטמפרטורה של כ-10 מעלות לצד מנות פתיחה עדינות, סלטים טריים וכן מנות פיקנטיות ואסיאתיות.


גוורצטרמינר, רזרב 2018  מחיר 55 ¤

גוורצטרמינר היה מושלם לא פחות. שוב גם כאן אחד הטובים שיצא לנו לשתות.
לא מייבש את הפה, פירותי עם ממש מעט מתיקות לצד חמיצות.
אכלנו בארוחה בשרים ותבשיל קציצות עוף בגרגירי חומוס, צלי עוף בתיבול אסייתי, כך שהיין שלצד הארוחה התאים להפליא.

תקפידו לקרר את היינות כמו שצריך ותהנו. סמכו על ההמלצה שלי.


את האדום אני שומרת לסופשבוע הקרוב.

המחירים נהדרים ורמת היין לא פחות ממעולה.

תודה רבה וחג שבועות טעים משפחתי ונעים. לחיי השמחות והבריאות!!

שוהם 2018
 מסדרת אבני החושן
יין לבן יבש





אבני החושן הינן אבנים יקרות אשר היו משובצות על אפודו של הכהן הגדול. כפי שנבחרו אבנים אלו בקפידה, בחרנו אנו בענבי יין איכותיים ממיטב כרמינו אשר שובצו לידי יצירה המשקפת את שאיפתנו ליצור יינות טובים ומרגשים.
סדרת אבני החושן ובראשה ה"יהלום" מבית יקבי בנימינה, מייצגת עבורנו את פרי יצירתם של הייננים, אשר מנצחים על מרכיבי היצירה והאמונים על המשימה ליצור יינות באיכות הגבוהה ביותר ללא פשרות.

שהם 2018, סדרת אבני החושן (שרדונה)-  מחיר 85 ¤

הרכב הזנים:

שרדונה  100%

אזור גידול:

שרדונה- כרם מירב.


תהליך ייצור:
השרדונה נבצר בבציר לילי והגיע ליקב עם אור ראשון, זאת על מנת לשמר את הטריות ואת מאפייני הפרי העדינים ביותר. לאחר הסחיטה הועבר היין לתסיסה ספונטנית (ללא הוספת שמרים) בחביות מעץ אלון צרפתי.
בסיום התסיסה האלכוהולית והמלולקטית ישב היין על משקעיו בחביות במשך 6 חודשים עד ליצירת הבלנד הסופי בין החביות השונות.

רשמי טעימה:
שוהם 2018 הינו יין בעל גוף מלא ועושר טעמים. ניתן לזהות ניחוחות של ווניל, כרמל ובריוש, עם טעמים חמאתיים, לצד אף פירותי טרופי עם רמזים של אננס וחמיצות הדרית נעימה.

מתאים במיוחד:
היין ילווה נהדר מאכלי ים החל במנות פתיחה כדגי ברבוניות על מצע אורז מבושם וסשימי אנטיאס בזרעי עגבניות ורימונים אך גם למנות מורכבות כגון לברק בתנור בשום ועשבי תיבול, סול מרינייר ופילה לוקוס על מצע של אספרגוס ושעועית ירוקה.

כוהל: 13.5%












תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

תערוכת "עץ החיים"- תציג ב 14.4.2024- 27.4.2024 בגלריה על האגם ברעננה

תערוכה חדשה: "אביב מתעורר" "פרחי האביב הם חלומות החורף, שעליהם אנו מספרים בבוקר, בשבתנו ליד שולחן המלאכים" (ח'ליל ג'ובראן)

הגלריה החדשה לאמנות ישראלית FUN ART GALLERY משיקה תערוכה חדשה : 'הרמוניה של היקום' התערוכה תוצג לקהל הרחב עד 15 ליולי